Vés al contingut
22 març | 2022

Compartim el Pla estratègic de la Fundació Pasqual Maragall 2020-2025

Davant dels nous reptes socials i científics dels propers anys, la Fundació Pasqual Maragall i el seu centre de recerca, el Barcelonaβeta Brain Research Center (BBRC), han desenvolupat plans estratègics propis per poder seguir avançant ferms cap a un futur sense Alzheimer. Més de deu anys després d’assumir aquest compromís, el que va començar com un projecte visionari s’ha convertit en una entitat professionalitzada i capdavantera, que ha donat suport a més de 1.000 famílies d’arreu d’Espanya, que duu a terme projectes de recerca amb més de 3.000 participants, que col·labora amb institucions d’arreu del món i on treballen més de 150 persones. En aquest context, la Fundació i el BBRC han treballat plans estratègics per tal de fixar uns objectius de futur més ambiciosos i per definir els mecanismes per aconseguir-los.

El Pla estratègic de la Fundació Pasqual Maragall, aprovat el 2020 amb una vigència prevista de quatre anys, ha ampliat la seva aplicació dos anys més, fins el 2025, a causa de la paralització social i econòmica viscuda arran de la pandèmia de la Covid-19. El full de ruta de l’entitat es basa en quatre eixos: promoure la recerca científica potencialment més rellevant, créixer de forma sostenible, incrementar el nostre impacte en la societat i adaptar l’organització. 

En relació amb cadascun d’aquests pilars, la Fundació aspira a consolidar l’activitat científica intramural i desenvolupar noves accions de suport extramural, ser l’entitat privada principal que dóna suport a la recerca científica a Espanya en Alzheimer i malalties relacionades, liderar el canvi en la consideració social de la malaltia i dotar l’organització de l’agilitat necessària per a assolir els reptes estratègics actuals. Es poden consultar els continguts complets del pla en aquest enllaç

Per altra banda, enguany es posarà en marxa el Pla estratègic del Barcelonaβeta Brain Research Center. El document inclourà les bases de la investigació actual i futura del centre de recerca, que donarà una paper prominent a la cohort de participants als estudis. També especificarà la necessitat de generar aliances estratègiques noves i potents en paral·lel al reforç de la recerca pròpia.