Vés al contingut

Context

El Barcelonaβeta Brain Research Center (BBRC) és un centre d’investigació dedicat a la prevenció de la malaltia d’Alzheimer i a l’estudi de les funcions cognitives afectades en l’envelliment sa i patològic. Va ser creat l’any 2012 per la Fundació Pasqual Maragall, amb el suport de la Universitat Pompeu Fabra.

La missió del BBRC és aportar solucions innovadores per desxifrar i prevenir els canvis biològics i la disfunció cognitiva associada a les malalties neurodegeneratives. A causa de l’envelliment de la població mundial, aquestes malalties constitueixen un desafiament global, ja que, per exemple, la demència pot arribar a nivells d’epidèmia el 2050, amb una previsió de més de 150 milions de persones afectades, si no es troba la manera de prevenir-ne l’aparició i desenvolupament. 

El BBRC ha estat guardonat amb el premi d’excel·lència en recursos humans per a la recerca (HR Excellence in Research award – HRS4R) concedit per la Comissió Europea; un reconeixement que demostra la seva adherència als principis recollits a la Carta Europea d’Investigadors i el Codi de Conducta per a la Contractació de personal investigador. El centre ofereix un ambient de treball estimulant i favorable d’acord amb la Carta i el Codi, que descriuen els drets i responsabilitats dels investigadors i els seus ocupadors, i contribueix a la creació d’un ecosistema transparent, atractiu i obert a nivell internacional.

La Fundació Pasqual Maragall, la Universitat Pompeu Fabra i la Fundació “la Caixa” són membres permanents del consell de BBRC. El centre  està afiliat i ubicat al Campus Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, en un edifici inaugurat l’any 2016. La seu del BBRC disposa d’instal·lacions tècniques excel·lents, inclòs un escàner 3TMR dedicat a la investigació, espais per a la realització d’Assajos Clínics i EEG. Instal·lacions científiques d’última generació, gerència efectiva i avaluació continuada d’alt nivell del seus professionals són els nuclis dels procediments per aconseguir resultats de primera categoria.

El BBRC també forma part del Parc de Recerca d’Investigació Biomèdica (PRBB), unes instal·lacions àmplies que acullen set institucions més d’investigació diferents relacionades amb la recerca biomèdica, inclòs el Centre de Regulació Genòmica (CRG), l’Institut d’Investigació Mèdica de l’Hospital del Mar (IMIM), el Departament de Ciències de la Salut i Experimentals de la Universitat Pompeu Fabra (CEXS-UPF), l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) i el Laboratori Europeu de Biologia Molecular de Barcelona (EMBL), entre d’altres, en un ambient multidisciplinari, col·laboratiu i internacionalment estimulador, en contacte proper amb un marc clínic propici a la investigació translacional.

Per a més informació sobre el BBRC visiteu: www.barcelonabeta.org

Descripció de la posició

La Fundació Barcelonaβeta Brain Research Center cerca incorporar un/a  Director/a de Data Center i Databuilding en dependència del Director de Sistemes, Data Center i Organització.

La persona seleccionada ha de tenir un perfil sènior i amb experiència gestionant projectes d'alta complexitat i amb experiència contrastada en gestió de DataCenter (departament de gestió de dades) en centres d’investigació.

La missió principal de la persona seleccionada serà liderar i garantir la qualitat, accessibilitat i explotació de les dades, durant tot el cicle de vida de les dades (des del disseny de la recollida fins la explotació i entrega de DataSets), dels Projectes/Estudis de recerca de la Fundació Barcelonaßeta Brain Research Center i, en general, assumir la direcció dels processos de Digitalització de BBRC.

La posició tindrà un equip inicial al càrrec, actualment conformat per 10 Full Time Equivalents però en creixement i transformació continua.

Tasques principals

El perfil proposat gestionarà un projecte central per a la Fundació Barcelonaβeta Brain Research Center, prioritzat en el Pla Estratègic 2022-2025 del centre. Entre les seves funcions,

 • Coordinació de diferents equips de negoci, clients interns, de Core Facilities i de la Faculty.
 • Coordinació de diferents equips de l’àrea de Data Center: Data Management, Desenvolupament  i en un futur proper, àrea de Bioinformàtica.
 • Gestió d'un equip de 10 FTE, a dia d'avui. Segons les necessitats de futur del negoci, es farà créixer l'equip amb els perfils requerits i s’evolucionarà l’estructura del departament a les necessitats.
 • Gestió pressupostària dels projectes sota la seva àrea de responsabilitat.
 • Supervisió del compliment dels principis ALCOA+ en la Base de Dades de Recerca de BBRC: les dades han de ser Atribuïbles, Llegibles, Contemporànies, Originals i Precises. A més, la guia ALCOA+ recomana que les dades també siguin Completes, Consistents, Duradores i Disponibles.
 • Supervisió del compliment de diferents normatives i lleis associades a l’àrea clínica (Llei autonomia pacient, etc...) i a la gestió d’assajos clínics i estudis d’investigació (GCP, Llei d’investigació Biomèdica, etc...)
 • Coordinació de col·laboradors externs.
 • Liderar l’equip, assegurant l’eficiència, desenvolupament i motivació, fomentant els valors de l’organització i garantint que tots els projectes evolucionin de manera correcta.

Titulació i Experiència

 • Grau Universitari en Enginyeria.
 • Mínim 10 anys d'experiència en la funció de cap de projecte especialitzat en Datawarehouse, Databuilding o implementació de Sistemes d’Informació i els darrers 5 anys gestionant projectes d'alta complexitat.
 • Coneixement funcional i tècnic de les tecnologies i experiència demostrables següents en projectes d'implantació: Business Intelligence, Datawarehouse, Power BI.
 • Experiència demostrable a Data Integration, Data Governance, Modelat de Dades, Qualitat de Dades, Data Conversion i Arquitectura de Dades.
 • Indispensable ús a nivell professional avançat d’eines ofimàtiques (Excel, Microsoft Word, Excel, PowerPoint i Access).
 • Es valorarà experiència en entorns d’assajos clínics o investigació mèdica.

Aptituds personals

 • Perfil que destaqui per la tolerància a l'ambigüitat, per la capacitat de gestionar situacions d'estrès i de conflicte amb assertivitat.
 • Orientació al servei, al client i al treball amb qualitat.
 • Capacitat de planificació, gestió organitzativa i treball per projectes.
 • Habilitats per treballar en equip, iniciativa i capacitat de resolució.
 • Identificació amb la missió i objectius de la Fundació Pasqual Maragall.

Característiques de la posició

 • Incorporació immediata
 • Contracte indefinit
 • Nivell Salarial d’acord a l'experiència del candidat/a i s’ajustarà a les escales salarials de la Fundació.
 • Jornada setmanal de 38h.
 • Modalitat de treball Híbrid (presencial + teletreball)
 • La Fundació ofereix un període de vacances ampliat i la possibilitat de beneficiar-se d'un horari de treball flexible.

A la Fundació Pasqual Maragall es promou un ambient divers i inclusiu, on tens l'oportunitat de desenvolupar la teva carrera professional.

Oferim un entorn divers i inclusiu i donem la benvinguda als candidats independentment de la seva edat, discapacitat, gènere, nacionalitat, ètnia, religió, orientació sexual o identitat de gènere.

Per aplicar a la posició

 1. En un únic document pdf:
 • Carta d’interès justificant la motivació i experiència prèvia (màx. 1 f)
 • CV (màx. 2 f).
 1. Indica on s’ha visualitzat l’oferta publicada
 2. Remetre al correu electrònic: talent@barcelonabeta.org

Assumpte: Director/a de Data Center i Databuilding

 

NORMATIVA DE PROTECCIÓ DE DADES:

En compliment de la GDPR, li informem que les seves dades personals seran custodides per la Fundació Pasqual Maragall i la Barcelonaβeta Brain Research Center per gestionar el procés de selecció de l'oferta d'ocupació que ha sol·licitat. Una vegada completat el procés de selecció, les dades s'esborraran.

Vostè té dret a exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició reconeguts en la Llei (EU) 2016/679, dirigits a la Fundació Pasqual Maragall i la Barcelonaβeta Brain Research Center: Carrer Wellington 30, 08005 Barcelona

 

Data de publicació

Data de tancament