Vés al contingut

Llegeix les últimes notícies sobre avenços científics i resultats de recerca en malaltia d'Alzheimer que s'estan portant a terme al Barcelonaβeta Brain Research Center (BBRC).

05 maig | 2022

La investigadora Marta Milà defensa la tercera tesi doctoral feta al BBRC

La tesi aprofundeix en el coneixement actual de la malaltia d'Alzheimer durant la etapa preclínica i aporta noves evidències per a la seva detecció precoç.

19 oct. | 2021

Identifiquen a la sang un biomarcador que permet detectar de forma molt precisa les fases inicials de la malaltia d’Alzheimer

La investigació ha estat possible gràcies a la col·laboració dels participants de l’Estudi Alfa, impulsat per la Fundació ‘la Caixa’, i de dues altres cohorts internacionals dedicades a la recerca de l’Alzheimer.

23 jul. | 2021

El projecte sobre algoritmes d'intel·ligència artificial a la ressonància magnètica obté una 'EIT Digital 2021'

L'organisme dependent de la Comissió Europea finançarà part de el projecte que lidera el Dr. Juan Domingo Gispert al BBRC

15 jul. | 2021

“S'està fent un esforç titànic per aconseguir entendre la malaltia d’Alzheimer en les seves primeres etapes”

Parlem amb la Dra. Gemma Salvadó, investigadora del grup de Neuroimatge, just després d'obtenir el doctorat.

13 jul. | 2021

Identificada una nova associació entre els neurofilaments lleugers i altres marcadors de la malaltia d’Alzheimer

Un estudi del BBRC reforça l’ús dels neurofilaments lleugers com a indicador de neurodegeneració present al líquid cefalorraquidi

16 jun | 2021

La pèrdua de pes podria ser un indicador d’un major risc de desenvolupar la malaltia d’Alzheimer

Un estudi liderat al BBRC, amb l’impuls de la Fundació “la Caixa”, suggereix que les persones amb un risc incrementat de desenvolupar l’Alzheimer experimenten una pèrdua de pes que precediria al deteriorament cognitiu.

14 jun | 2021

Estats Units aprova la comercialització d'un fàrmac que podria alentir la malaltia d'Alzheimer

L'últim fàrmac aprovat per l'agència nord-americana del medicament va ser el 2003 i fins ara, els tractaments disponibles per a l'Alzheimer no frenen la malaltia.

06 abr. | 2021

Descoberts nous beneficis del consum de peix blau en persones en risc de desenvolupar la malaltia d’Alzheimer

Un estudi liderat al BBRC ha detectat que les persones sense problemes cognitius però amb un major risc genètic de desenvolupar Alzheimer tenen determinades àrees del cervell més resilients a la malaltia si estan habituades a consumir un nutrient aportat pel peix blau.

11 març | 2021

Investigadors europeus milloren la sensibilitat del diagnòstic de les fases inicials de l’Alzheimer

Un equip d’investigadors del consorci AMYPAD, liderat al BBRC, ha demostrat que el sistema de lectura que s’utilitza a la pràctica clínica per avaluar imatges amb PET d'amiloide és sensible per detectar les fases més incipients de la malaltia d’Alzheimer, i suggereix un mètode per classificar l’extensió de la patologia al cervell.